Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

201 Barbara Strozzilaan
Amsterdam-Zuid, NH, 1083 HN

+31 (0)20 240 2500

Nimsys installs and manages IP networks for companies and business centers. In addition to networks, we focus on providing Internet and VoIP telephony to the tenants of buildings under our IT management. We can also provide a variety of other IT services.

Cyber aanval

Dutch News

Cyber aanval

Nimsys

Afgelopen maand heeft er een cyberaanval plaats gevonden. Deze cyberaanval is de grootste aanval geweest tot nu toe. Het virus had de naam ‘WannaCry’ en zorgde wereldwijd voor grote problemen. Het virus richte zich vooral op bedrijfsnetwerken waarbij vele grote bedrijven zijn getroffen waaronder parkeerbedrijf Q-park. Het virus (ransomware) wordt in snel tempo en op grote schaal verspreid en richt zich vooral op Windows systemen. Omdat cybercriminelen nooit stil zitten is het van belang dat u altijd gebruik maakt van de nieuwste versie van de software die u gebruikt. Nieuwe versies zijn altijd beter beveiligd. Andere tips zijn:

  • Cybercriminelen komen vaak via de e-mail binnen. Door het toepassen van antivirussoftware en malwarescanners kunnen deze mails onderschept worden. De mails die verstuurd worden bevatten meestal een link die naar een (nep) website leiden of bevatten een bijlage waarop u niet moet klikken. 
  • Zorg ervoor dat u regelmatig een goede back-up maak. Zo wordt de schade beperkt die het virus kan aanrichten en kunt u altijd teruggrijpen naar de laatse versie van uw gegevens en software.